مجله آرایشی

علت اگزمای پوستی چیست؟

علت اگزمای پوستی چیست ؟

به احتمال زیاد همه ما برای یک بار هم که شده نام اگزمای پوستی را از زبان اطرافیان شنیدیم یا برای خود ما این عارضه پیش آمده است. حال برای خیلی ها این سوال پیش می آید که علت اگزمای پوستی چیست؟ علت دقیق اگزمای پوستی هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما عوامل متعددی می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند. با اگزما خارش پوست، قرمزی، متورم و پوسته پوسته شدن اتفاق میوفتد.

بیماری اگزما گاهی ریشه ژنتیکی دارد و اغلب در اعضای خانواده ایجاد می شود. اگزما با قرمزی و تاول هایی شروع می شود که حاوی مایع شفاف و قرمز رنگ حاوی باکتری است. وقتی تاول ها می ترکند، مایع ترشح می کنند.

بیماری اگزمای پوستی چیست؟

اگزما وضعیتی است که در آن پوست چروکیده، قرمز، ملتهب و پوسته پوسته می شود. متاسفانه پزشکان هنوز علت این وضعیت را نمی دانند. اما این بیماری معمولا در افرادی که آلرژی دارند بروز می کند. طبق یکی از نظریات اگزما گاهی اوقات ژنتیکی است و می تواند در همه افراد خانواده خود را نشان دهد.

بررسی کامل علت اگزمای پوستی

اگزما یک بیماری پوستی مزمن است که با شناسایی علت و عوامل محرک آن قابل کنترل است. در ادامه در مورد علل اگزما و روش های مقابله با آنها بیشتر صحبت می کنیم:

جهت اطلاع از قیمت و خرید محصولات مراقبتی در فروشگاه روژاس کلیک نمایید.

1- حساسیت‌های غذایی

برخی از غذاها باعث بدتر شدن اگزما می شوند. این مواد می توانند اگزمای فوری ایجاد کنند یا اگر قبلاً اگزما دارید، آن را بدتر کنند. اجتناب از خوردن غذاهایی که باعث تحریک اگزما می شوند، احتمالاً علائم را بهبود می بخشند و آن را کاهش می دهند.

حساسیت به مواد غذایی یکی از علت های اگزمای پوستی

2- پوست خشک

دلیل دوم اگزما را می توان خشکی پوست دانست. پوست شما ممکن است به دلیل رطوبت کم در هوا، استفاده بیش از حد از آب بسیار داغ و عدم استفاده از محصولات مراقبتی روزانه خشک شود.

3- عوامل استرس‌زای عاطفی و احساسی

استرس را نمی توان به طور قطعی علت اصلی اگزما دانست، اما عوامل استرس زا می توانند باعث اگزما شود. استرس با  تحریک سیستم ایمنی و سایر اندام ها می تواند اگزما را بدتر کند.

4- عوامل تحریک‌کننده

یکی از علل اگزما می تواند تماس با برخی مواد شیمیایی (عطرها، رنگ ها) و محرک ها که برای تمیز کردن بدن یا خانه خود استفاده می کنید باشد.

عوامل تحریک‌کننده در بروز و شدت اگزما

5- مواد حساسیت‌زای موجود در هوا

برخی از مواد از طریق استنشاق وارد بدن می شوند که با پاسخ سیستم ایمنی بدن مطابقت دارند که می تواند باعث اگزما شود. آلرژن های موجود در هوا عبارتند از گرد و خاک، دود،  کپک و قارچ است.

6- تعریق

تعریق نه تنها به تنظیم دمای بدن کمک می کند، بلکه بر رطوبت پوست و عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز تأثیر می گذارد. بدن شما ممکن است به عرق حساسیت داشته باشد که در این شرایط اگزما را بدتر می کند.

7- درجه حرارت بسیار پایین یا بسیار بالا

اگزما اغلب در آب و هوای گرم یا خیلی سرد شدیدتر است. معمولا در پاییز و زمستان، سرما رطوبت بدن را کاهش می دهد و باعث خشکی پوست می شود. در تابستان گرمای هوا باعث می شود بدن به طور طبیعی بیش از حد عرق کند.

8- عفونت

اگرچه عفونت دلیل اگزما نیست، اما باکتری ها می توانند از طریق پوست تحت تاثیر اگزما وارد بدن شوند. قرمزی بیش از حد یا لکه دار شدن پوست می تواند نشانه عفونت پوست باشد.

همچنین بخوانید : مهمترین علت ریزش مو مردان چیست؟

عفونت یکی از دلایل اگزما

انواع اگزمای پوستی

انواع مختلفی از اگزما وجود دارد و ممکن است در هر زمان بیش از یک نوع از این بیماری داشته باشید. این در حالی است که انواع اگزما باعث خارش و قرمزی پوست می شود، اما برخی از آنها حتی می توانند مشکلاتی مانند زخم های آبکی، خشکی، زبری و لایه برداری پوست ایجاد کنند.

عوامل ژنتیکی، حساسیت های تماسی و محرک ها در پیدایش این نوع بیماری های محیطی دخیل هستند. این بیماری در افرادی که با مواد شیمیایی و محرک کار می کنند بسیار شایع است.

انواع مختلفی از اگزما را می توان به این صورت بیان کرد:

  • اگزمای دیس هیدروتیک
  • اگزمای نومولار
  • درماتیت سبورئیک
  •  درماتیت آتوپیک
  • درماتیت تماسی
  • درماتیت ساکن

انواع اگزمای پوستی در قسمت های مختلف بدن به وجود بیاید

روش های درمانی اگزما پوستی

درمان اگزما خفیف ممکن است با کمپرس آب گرم کافی باشد که سپس با هوای اتاق تبخیر می شود. اگزمای مزمن را نیز می توان با شستشو با آب و سپس استفاده از مرطوب کننده یا لوسیون بهبود بخشید. برای درمان و کنترل اگزما شامل موارد زیر است:

  • بدن خود را با آب گرم بشویید.
  • دست های خود را خشک کنید و از مرطوب کننده استفاده کنید.
  • از پاک کننده های بدون الکل و ضد باکتری استفاده نکنید.
  • هنگام انجام کارهای خانه از دستکش نخی استفاده کنید.
  • اگزمای خفیف را می توان به طور موثر با کرم هیدروکورتیزون 1٪ بدون نسخه درمان کرد.
  • هنگام دست زدن به غذاهایی مانند سیب زمینی، پیاز، فلفل، گوشت و میوه های اسیدی مانند گوجه فرنگی و مرکبات از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
  • ظروف و لباس ها را با دست نشویید. اگر به ماشین ظرفشویی یا ماشین لباسشویی دسترسی ندارید، آن را با دستکش های آستین بلند و آب داغ بشویید. البته باید مواظب باشید که آب گرم به دستتان نرسد.
  • کرم بتامتازون یک کورتیکواستروئید قوی است که به عنوان استروئید شناخته می شود. بتامتازون با کاهش التهاب، خارش و قرمزی علائم مشکلات پوستی را تسکین می دهد.

روش های درمانی اگزما پوستی

 روش های موثر در پیشگیری از اگزما

رعایت موارد زیر ممکن است در پیشگیری از اگزما یا تشدید بیماری موثر باشد:

  • در طول روز از مرطوب کننده استفاده کنید حتی اگر هیچ علامتی ندارید، استفاده از محصولات مراقبتی مناسب بعد از دوش گرفتن پوست شما را هیدراته نگه می دارد.
  • استفاده از روغن های مناسب و مرطوب کننده در حمام، برای افراد دارای پوست خشک و مستعد اگزما بسیار کاربردی است.
  • مرطوب کننده های مختلف تجاری موجود باید با صلاحدید یک متخصص مراقبت از پوست برای جلوگیری از حساسیت پوست استفاده شوند.
  • استفاده از صابون های ضد باکتری، لباس های نخی، آب سرد و دوش های کوتاه، ماساژ ملایم پوست بدن و حوله نرم، پرهیز از غذاهای آلرژیک نیز در پیشگیری از حساسیت پوست موثر است.
  • افراد مبتلا به آلرژی پوستی برای جلوگیری از تحریک پوست، دستکش بپوشند یا زخم‌ها را پانسمان کنند. در کنار این، ناخن های کوتاه نیز ضروری تلقی می شوند.

 روشهای موثر در پیشگیری از اگزما

اگزما یک بیماری پوستی شایع در سراسر جهان است که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود. این بیماری انواع مختلفی دارد که نوع آن به تماس فیزیکی با مواد حساسیت زا یا حساسیت فردی بستگی دارد. همه افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، اما شکل خفیف آن می تواند پس از سال ها با درمان های اصولی و در زمان مناسب از بین برود. ولی برخی از انواع را فقط می توان کنترل کرد.

حال که فهمیدیم علت اگزمای پوستی چیست؟ بهترین راه برای درمان آن تشخیص و درمان به موقع است. بنابراین، اگر در بدن خود احساس خارش و سوزش کردید، در اسرع وقت به یک متخصص پوست مراجعه کنید. در هر صورت دارو را خودسرانه مصرف نکنید، زیرا مصرف داروی نادرست می تواند پوست شما را حساس کرده و باعث بیمارهای شدیدتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *