مجله آرایشی

علت اگزمای پوستی چیست ؟

علت اگزمای پوستی چیست ؟

به احتمال زیاد همه ما برای یک بار هم که شده نام اگزمای پوستی را از زبان اطرافیان شنیدیم یا برای خود ما این عارضه پیش آمده است. حال برای خیلی ها این سوال پیش می آید که اگزمای پوستی چیست؟

با اگزما، پوست خارش، قرمز، متورم و پوسته پوسته می شود. اگرچه پزشکان هنوز علل این عوارض را نمی دانند. اما این بیماری در افراد مبتلا به آلرژی بیشتر دیده می شود. بیماری اگزما گاهی ریشه ژنتیکی دارد و اغلب در اعضای خانواده ایجاد می شود.

اگزما با قرمزی و تاول هایی شروع می شود که حاوی مایع شفاف و قرمز رنگ حاوی باکتری است. وقتی تاول ها می ترکند، مایع ترشح می کنند. در ادامه این مطلب از سایت روژاس به بررسی علت اگزمای پوستی چیست؟ می پردازیم و محصولات مراقبتی مناسب این عارضه را از نظر متخصصین رویال با هم بررسی می کنیم.

بیماری اگزما پوستی چیست؟

اگزما وضعیتی است که در آن پوست چروکیده، قرمز، ملتهب و پوسته پوسته می شود. متاسفانه پزشکان هنوز علت این وضعیت را نمی دانند. اما این بیماری معمولا در افرادی که آلرژی دارند بروز می کند. طبق یکی از نظریات اگزما گاهی اوقات ژنتیکی است و می تواند در همه افراد خانواده خود را نشان دهد.

پیشنهاد مطالعه: تهیه و خرید اورجینال ترین انواع محصولات مراقبتی

بیماری اگزما پوستی چیست؟

علائم اگزما چیست؟

از علائم اگزما می توان به مواردی مانند قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست، خارش شدید پوست، به وجود آمدن جوش‌های ریز، خشکی پوست و … اشاره کرد.

علائم اگزما عمدتاً در پنج سال اول زندگی دیده می شود. اما اگزما فقط مختص این دوره نیست و افراد در سنین مختلف ممکن است به آن مبتلا شوند. جالب است بدانید که علائم اگزما در بزرگسالان و کودکان متفاوت است.

1- علائم اگزما کودکان

علائم و مراحل اولیه اگزما در کودکان بسیار متفاوت است. اگر کودک شما تازه متولد شده و زیر 6 ماه سن دارد، باید به خاطر داشته باشید که در سنین دو تا شش ماهگی (و حدود پنج سالگی)، کودکان مبتلا به اگزما علائمی مانند خارش، خشکی و قرمزی، برآمدگی های کوچک پوست روی گونه، پیشانی یا سر آنها بیشتر به چشم می خورد.

2- علائم اگزما نوجوانان و بزرگسالان

اگزما در نوجوانان و بزرگسالان بیشتر در ناحیه گردن، آرنج و پشت زانو دیده می شود. گاهی پیشانی، دست ها (مچ تا انگشتان)، مچ دست و حتی صورت در نوجوانان و بزرگسالان هم درگیر این بیماری خواهد شد.

علائمی که در جوانان و بزرگسالان در اثر اگزمای پوستی نمایان می شود.

8 علت اگزمای پوستی

یک بیماری پوستی مزمن است که با شناسایی علت و عوامل محرک آن قابل کنترل است. در ادامه در مورد علل اگزما و روش های مقابله با آنها بیشتر صحبت می کنیم:

1- حساسیت‌های غذایی

برخی از غذاها باعث بدتر شدن اگزما می شوند. این مواد می توانند اگزمای فوری ایجاد کنند یا اگر قبلاً اگزما دارید، آن را بدتر کنند. اجتناب از خوردن غذاهایی که باعث تحریک اگزما می شوند، احتمالاً علائم را بهبود می بخشند و آن را کاهش می دهند.

2- پوست خشک

دلیل دوم اگزما را می توان خشکی پوست دانست. پوست شما ممکن است به دلیل رطوبت کم در هوا، استفاده بیش از حد از آب بسیار داغ و عدم استفاده از محصولات مراقبتی  روزانه خشک شود.

3- عوامل استرس‌زای عاطفی و احساسی

استرس را نمی توان به طور قطعی علت اصلی اگزما دانست، اما عوامل استرس زا می توانند باعث اگزما شود. استرس با  تحریک سیستم ایمنی و سایر اندام ها می تواند اگزما را بدتر کند.

4- عوامل تحریک‌کننده

یکی از علل اگزما می تواند تماس با برخی مواد شیمیایی (عطرها، رنگ ها) و محرک ها که برای تمیز کردن بدن یا خانه خود استفاده می کنید؛ باشد.

عوامل تحریک‌کننده در بروز و شدت اگزما

5- مواد حساسیت‌زای موجود در هوا

برخی از مواد از طریق استنشاق وارد بدن می شوند که با پاسخ سیستم ایمنی بدن مطابقت دارند که می تواند باعث اگزما شود. آلرژن های موجود در هوا عبارتند از گرد و خاک، دود،  کپک و قارچ است.

6- تعریق

تعریق نه تنها به تنظیم دمای بدن کمک می کند، بلکه بر رطوبت پوست و عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز تأثیر می گذارد. بدن شما ممکن است به عرق حساسیت داشته باشد که در این شرایط اگزما را بدتر می کند.

7- درجه حرارت بسیار پایین یا بسیار بالا

اگزما اغلب در آب و هوای گرم یا خیلی سرد شدیدتر است. معمولا در پاییز و زمستان، سرما رطوبت بدن را کاهش می دهد و باعث خشکی پوست می شود. در تابستان گرمای هوا باعث می شود بدن به طور طبیعی بیش از حد عرق کند.

8- عفونت

اگرچه عفونت دلیل اگزما نیست، اما باکتری ها می توانند از طریق پوست تحت تاثیر اگزما وارد بدن شوند. قرمزی بیش از حد یا لکه دار شدن پوست می تواند نشانه عفونت پوست باشد. سطح پوستی که به دلیل اگزما باز می شود راه مناسبی برای ورود انواع ویروس ها به بدن از جمله ویروس تبخال است. این ویروس ها می توانند باعث ایجاد تاول روی پوست شوند.

انواع اگزمای پوستی

انواع مختلفی از اگزما وجود دارد و ممکن است در هر زمان بیش از یک نوع از این بیماری داشته باشید. این در حالی است که انواع اگزما باعث خارش و قرمزی پوست می شود، اما برخی از آنها حتی می توانند مشکلاتی مانند زخم های آبکی، خشکی، زبری و لایه برداری پوست ایجاد کنند.

انواع مختلفی از اگزما را می توان به این صورت بیان کرد:

  • اگزمای دیس هیدروتیک
  • اگزمای نومولار
  • درماتیت سبورئیک
  •  درماتیت آتوپیک
  • درماتیت تماسی
  • درماتیت ساکن

عوامل ژنتیکی، حساسیت های تماسی و محرک ها در پیدایش این نوع بیماری های محیطی دخیل هستند. این بیماری در افرادی که با مواد شیمیایی و محرک کار می کنند بسیار شایع است.

انواع اگزمای پوستی که می تواند در قسمت های مختلفبدن وبه شکل های متفاوت ایجاد شود

برای کاهش علائم اگزمای پوستی چه باید کرد؟

اگر اگزما دارید، باید یک لایه ضخیم از مرطوب کننده یا لوسیون بدون عطر استفاده کرد تا از خشک شدن پوست خود جلوگیری کنید. همچنین توصیه می کنیم از محصولات مراقبتی که اگزما را تشدید می کنند اجتناب نمایید. برای این منظور بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • گرمای بیش از حد یا عرق کردن
  • قرار گرفتن در هوای بسیار خشک
  • استرس یا اضطراب
  • تغییرات دمایی ناگهانی
  • صابون یا مواد پاک کننده قوی
  • استفاده از عطر
  • استفاده نکردن از محصولات مراقبتی مناسب برای پوست خشک
  • پوشیدن لباس هایی با الیاف مصنوعی مانند پلی استر

 روش های درمانی اگزما

درمان اگزما خفیف ممکن است با کمپرس آب گرم کافی باشد که سپس با هوای اتاق تبخیر می شود. اگزمای مزمن را نیز می توان با شستشو با آب و سپس استفاده از مرطوب کننده یا لوسیون بهبود بخشید.

اگزمای خفیف را می توان به طور موثر با کرم هیدروکورتیزون 1٪ بدون نسخه درمان کرد. کرم بتامتازون یک کورتیکواستروئید قوی است که به عنوان استروئید شناخته می شود. بتامتازون با کاهش التهاب، خارش و قرمزی علائم مشکلات پوستی را تسکین می دهد. بتامتازون یک درمان قطعی برای اگزما نیست، اما علائم را تسکین می دهد.

معرفی روش های مختلف برای درمان اگزما

دانستن علت حساسیت دست و مراقبت از پوست دست در خانه و محل کار می تواند از شما در برابر پوست دست محافظت کند. برخی از کارهای ساده برای درمان و کنترل اگزما شامل موارد زیر است:

  1. بدن خود را با آب گرم بشویید.
  2. دست های خود را خشک کنید و از مرطوب کننده استفاده کنید.
  3. از پاک کننده های بدون الکل و ضد باکتری استفاده نکنید.
  4. هنگام انجام کارهای خانه از دستکش نخی استفاده کنید.
  5. هنگام دست زدن به غذاهایی مانند سیب زمینی، پیاز، فلفل، گوشت و میوه های اسیدی مانند گوجه فرنگی و مرکبات از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
  6. ظروف و لباس ها را با دست نشویید. اگر به ماشین ظرفشویی یا ماشین لباسشویی دسترسی ندارید، آن را با دستکش های آستین بلند و آب داغ بشویید. البته باید مواظب باشید که آب گرم به دستتان نرسد.
پیشنهاد مطالعه:نقش ویتامین ها بر سلامت پوست و مو

پیشگیری از اگزما

رعایت موارد زیر ممکن است در پیشگیری از اگزما یا تشدید بیماری موثر باشد:

  • در طول روز از مرطوب کننده استفاده کنید حتی اگر هیچ علامتی ندارید، استفاده از محصولات مراقبتی مناسب بعد از دوش گرفتن پوست شما را هیدراته نگه می دارد.
  • استفاده از روغن های مناسب و مرطوب کننده در حمام، برای افراد دارای پوست خشک و مستعد اگزما بسیار کاربردی است.
  • مرطوب کننده های مختلف تجاری موجود باید با صلاحدید یک متخصص مراقبت از پوست برای جلوگیری از حساسیت پوست استفاده شوند.
  • استفاده از صابون های ضد باکتری، لباس های نخی، آب سرد و دوش های کوتاه، ماساژ ملایم پوست بدن و حوله نرم، پرهیز از غذاهای آلرژیک نیز در پیشگیری از حساسیت پوست موثر است.
  • افراد مبتلا به آلرژی پوستی برای جلوگیری از تحریک پوست، دستکش بپوشند یا زخم‌ها را پانسمان کنند. در کنار این، ناخن های کوتاه نیز ضروری تلقی می شوند.

اگزما یک بیماری پوستی شایع در سراسر جهان است که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود. این بیماری انواع مختلفی دارد که نوع آن به تماس فیزیکی با مواد حساسیت زا یا حساسیت فردی بستگی دارد. همه افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، اما شکل خفیف آن می تواند پس از سال ها با درمان های اصولی و در زمان مناسب از بین برود. ولی برخی از انواع را فقط می توان کنترل کرد.

 روشهای موثر در پیشگیری از اگزما

سخن آخر

حال که فهمیدیم علت اگزمای پوستی چیست، بهترین راه برای درمان آن تشخیص و درمان به موقع است. بنابراین، اگر در بدن خود احساس خارش و سوزش کردید، در اسرع وقت به یک متخصص پوست مراجعه کنید. در هر صورت دارو را خودسرانه مصرف نکنید، زیرا مصرف داروی نادرست می تواند پوست شما را حساس کرده و باعث بیمارهای شدیدتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *